Справа головного податківця України: чи може Насіров повернутися у ДФС

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Ситуація нагадує тривалий серіал. Той поворот, який ми бачимо в останні дні у цій справі, свідчить про те, що все може закінчитися виправданням Насірова і його поверненням на колишню посаду.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, оцінюючи розслідування справи Насірова протягом трьох місяців і рішення про продовження його арешту ще на два місяці.

«Розгляд у закритому режимі насторожує і наводить на думки про те, а чи не йде все до того, що через кілька місяців з якихось причин Насіров може бути виправданий – наприклад, взамін за згоду на якісь дії. Можливо, буде укладена якась угода. По-друге, є побоювання, що в разі винесення обвинувального вироку Насіров оскаржить його в суді. Бо ця справа хитка. У такому разі Україна ще й буде змушена виплачувати йому компенсацію. Поки такі варіанти залишаються теорією, але побоювання є», - міркує Воля.

Експерт уточнив: грає роль і той факт, що вже 18 українських суддів виграли у держави України справи у Європейському суді з прав людини.

Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження«Слово і Діло» зробило інфографіку щодо відповідальності голови Держфіскальної служби Романа Насірова за свої обіцянки.

«Суди виграли в ЄСПЛ у України щодо незаконного звільнення з посад за порушення права на справедливий суд. З Насіровим може статися така ж історія», - зазначив він.

Однак найбільш реальною політолог вважає версію про те, що з Насіровим ведеться торг.

«Не виключено, що може бути потрібно, щоб Насиров дав якісь дані щодо когось», - проаналізував Володимир Воля.

Зазначимо, захист Насірова заявив про відсутність доказів у матеріалах слідства. Суд обмежив доступ ЗМІ до цієї справи.

Раніше «Слово і Діло» провело моніторинг діяльності Романа Насірова, з результатами якого можна ознайомитись у матеріалі «Як виконував обіцянки голова ГФС Насіров – результати дослідження».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: