ГПУ просить кримців повідомляти про втрачене внаслідок окупації майно

Читать на русском
Генеральна прокуратура просить кримців, які втратили своє майно після анексії півострова Росією, звертатися до прокуратури в Києві.

Генеральна прокуратура просить кримців, які втратили своє майно після анексії півострова Росією, звертатися до прокуратури в Києві.

Про це повідомила прес-секретарка генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook, передає «Слово і Діло».

«У разі наявної у вас інформації про такі факти або якщо ваше майно було незаконно націоналізоване, захоплене, чи мали місце інші порушення ваших майнових прав, ви можете звертатися до прокуратури АР Крим (м. Київ, вул. Ділова, 24) за телефоном (044) 569-73-57 або повідомляти про такі факти на електронну адресу: [email protected].», – йдеться в повідомленні.

В армії США прокоментували можливість повернення Криму та подальшого наступу РосіїКерівництво американських військ в Європі вважає, що наразі російська влада не планує вторгнення на інші території України.

Вона зазначила, що такі дії окупаційної влади не лише підпадають під ознаки злочину, передбаченого статтею 438 Кримінального кодексу України, а є воєнними злочинами, на які розповсюджується юрисдикція Міжнародного кримінального суду.

«Прокуратура Автономної Республіки Крим розслідує кримінальні провадження за фактами умисного пошкодження та знищення майна, незаконного привласнення, розтрати та заволодіння окупаційною владою Криму як державним майном, так і майном приватних осіб», – додала вона.

Зазначимо, в Росії арештували майно вбитого екс-депутата Вороненкова.

Також Україна підготувала для Європейського суду з прав людини три окремих графіки з похвилинною хронологією вторгнення російських військ до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: