Україна передасть до Євросуду похвилинні графіки вторгнення РФ до Криму

Читать на русском
Ліщина підкреслив, що зараз до ЄСПЛ вже направлені Києвом свідчення півсотні свідків і близько сотні відеоматеріалів, і всі вони стосуються анексії Криму.

Україна підготувала для Європейського суду з прав людини, що розташований у Страсбурзі (Франція), три окремих графіка з похвилинною хронологією вторгнення російських військ.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив урядовий уповноважений із питань Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, передає «Слово і Діло».

Спецслужби РФ готували вторгнення в Україну через «ВКонтакте» і «Однокласники» - СБУСпецслужби Росії активно втілювали в життя інформаційно-психологічні операції проти України через соцмережі «ВКонтакте» і «Однокласники» в період підготовки до військового вторгнення.

«Під кожним відеозаписом у нас є або свідчення людини, яка робила аудіозапис, або була «на картинці». Ми зробили три окремих графіка. Один – входження російських військ. Ми показали, яка частина, коли заходила ... коли вона звідти пішла. А окремо ми зробили графік захоплення української інфраструктури. В нас є інформація, графік щодо захоплення або блокування українських військових частин, і там, особливо що стосується кінця лютого-початку березня, в нас узагалі є інформація шодо година чи навіть хвилин», – зазначив він.

Ліщина підкреслив, що зараз до ЄСПЛ уже скеровані Києвом свідчення півсотні свідків і близько сотні відеоматеріалів, і всі вони стосуються анексії Криму.

Загалом у Страсбурзі, за його словами, розглядають п'ять позовів проти Росії. Йдеться не лише про анексію півострова, але й про агресію на Донбасі, докази чого українська сторона надасть служителям Феміди вже за два місяці.

Раніше НАТО провело навчання з відбиття нападу РФ на країни Балтії.

Нагадаємо, в Міноборони назвали число загиблих військових з моменту початку агресії РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: