В армії США прокоментували можливість повернення Криму та подальшого наступу Росії

Читать на русском
Керівництво американських військ в Європі вважає, що наразі російська влада не планує вторгнення на інші території України.

Судячи з того, як Росія вибудовує свою інфраструктуру, вона не має наміру повертати Крим Україні.

Про це розповів командувач армією США в Європі Бен Годжес в інтерв'ю «Цензор.НЕТ», передає «Слово і Діло».

За його словами, те, як Росія вибудовує власну інфраструктуру, говорить про те, що вона не розглядає можливості добровільного повернення Криму Україні.

«Ми стежимо за діями Росії в усьому Західному військовому окрузі, в Білорусі, Сирії, на Кавказі, узбережжі Чорного моря, в тому числі в Україні. Я бачу, як зростає інфраструктура Росії уздовж північного кордону з Україною, а також у Ростові. Очевидно, що в Росії немає намірів повернути Україні Крим», – заявив він.

США проти РФ: якщо політика санкцій продовжиться, ігнорувати питання Криму Москва зможе максимум піврокуГолова Комітету економістів України розповів, як санкції США можуть змінити російську політику щодо Криму та України.

Відповідаючи на запитання щодо того, як він оцінює ймовірність російського вторгнення до Центральної України, він зауважив, що наразі такий розвиток подій є малоймовірним, втім, люди хвилюються через те, що дії росіян є непрозорими.

«Тому східні європейці, включаючи українців, хвилюються з приводу російської військової сили. Я не думаю, що це можливо, адже навіщо їм масштабне вторгнення зараз? Яка мета? Це, звичайно ж, виключить будь-які нормальні відносини Росії із Заходом і США», – наголосив Годжес.

Нещодавно США провели на Алясці випробування системи протиракетної оборони додаткових терміналів великої висоти над рівнем моря.

Також зазначимо, НАТО посилить винищувачами поліцейську місію в Литві на час російсько-білоруських навчань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: