Литовська прокуратура перевірить фірми, які могли мати справи з окупованим Кримом

Читать на русском
МЗС Литви звернулося до генпрокуратури країни з приводу повідомлень у ЗМІ про можливе порушення деякими литовськими підприємствами режиму санкцій щодо Росії.

МЗС Литви звернулося до генпрокуратури країни з приводу повідомлень у ЗМІ про можливе порушення деякими литовськими підприємствами режиму санкцій щодо Росії.

Про це йдеться в заяві відомства, передає «Слово і Діло».

«Литва послідовно виконує свої зобов'язання згідно з постановою Ради ЄС №692/2014 від 23 червня 2014 року щодо втілення в життя обмежень, які потрібно застосовувати щодо імпорту товарів кримського або севастопольського походження до Євросоюзу у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя. На думку МЗС, фізичні та юридичні особи Литви та інших держав ЄС мають беззастережно дотримуватись оголошених ЄС санкцій, а при їх порушеннях особи можуть притягатися до адміністративної або кримінальної відповідальності», – заявляють у МЗС Литви.

Подорожі до окупованого Криму: як зменшувалася міграція між материком і півостровомЗа останні три роки люди все частіше уникають поїздок до окупованого Криму – в усякому разі, через українські пункти пропуску на адмінкордоні в Херсонській області.

Як стверджують у міністерстві, питання про те, чи порушило конкретне підприємство встановлені правовими актами ЄС санкції, вирішують правоохоронні органи та суди, керуючись правовими актами ЄС і Литви.

«Литва твердо підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми дотримуємося жорсткої й принципової позиції з приводу агресії Росії проти України і в питанні про незаконну анексію Криму», – наголошують у МЗС.

Нагадаємо, 26 липня литовська ділова газета Verslo zinios писала, що через санкції, які застосовуються до Росії, мають проблеми й кілька литовських компаній, що здійснювали діяльність у Криму. Згадується одна з найбільших у Литві компаній із розвитку нерухомості Hanner, контрольована Вітаутасом Лаурутісом Pluosto linija, а також контрольована Раймондасом Туменасом компанія BT Invest.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами скандалу з поставками турбін компанії Siemens до окупованого Криму заявив, що політика щодо окупованого півострова є слабким місцем світової дипломатії.

Також зазначимо, що посли країн-членів ЄС схвалили розширення санкцій проти Росії в зв'язку зі скандалом із турбінами Siemens.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: