У Німеччині відкрили справу проти екс-депутата Бундестагу за відвідування окупованого Криму

Читать на русском
Німецька прокуратура відкрила провадження щодо колишнього депутата Бундестагу Йорга Таусса, який очолював неофіційну німецьку делегацію в Криму у 2016 році.
Йорг ТауссФото з відкритих джерел

Прокуратура міста Карлсруе відкрила кримінальне провадження щодо Йорга Таусса – колишнього депутата Будестагу, який у вересні 2016 року очолив неофіційну німецьку делегацію до окупованого Криму.

Про це, як написав на своїй сторінці в Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін, йдеться в матеріалі Sudwestrundfunk, передає «Слово і Діло».

«Їздити до Криму не варто, а організовувати групові поїздки – злочинно. Німецький екс-депутат Таусс переконався на собі. Важливий прецедент для судочинства ФРН і всього ЄС. Є рішення ЄС та санкції. Вони працюють. А хто порушуватиме – відповідатиме перед законом», – зазначив голова МЗС.

Україна передасть до Євросуду похвилинні графіки вторгнення РФ до КримуЛіщина підкреслив, що зараз до ЄСПЛ вже направлені Києвом свідчення півсотні свідків і близько сотні відеоматеріалів, і всі вони стосуються анексії Криму.

У німецькому виданні, на яке посилається Клімкін, ідеться про те, що прокуратура Карлсруе (земля Баден-Вюртемберг) розслідує порушення Тауссом законодавства, пов’язаного з санкціями, накладеними на Крим у зв’язку з його окупацією. Сам екс-депутат це підтвердив і заявив, що в нього вдома навіть провели обшук.

Наразі Таусс не є членом Бундестагу, проте очолює проросійську політичну організацію «Товариство Схід-Захід Баден-Вюртемберг» і як її голова періодично відвідує Росію.

Ця подія дещо загубилась у світлі скандалу з німецькими газовими турбінами Siemens, поставленими на окупований півострів. Павло Клімкін раніше назвав його свідченням того, що політика щодо Криму є «слабким місцем світової дипломатії».

Між тим ще на початку червня СБУ оголосила про заборону в’їзду в Україну колишньому статс-секретарю Міністерства оборони ФРН Віллі Віммеру, який також відвідував анексований Крим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: