Як виплачували матеріальну допомогу переселенцям у червні?

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як змінилася ситуація з виплатами матеріальної допомоги вимушеним переселенцям станом на червень 2017 року.

Порівняно з червнем минулого року з початку 2017 року число переселенців скоротилося на більш ніж 66 тисяч людей, що позначилося й на обсязі загальних виплат: у червні поточного року ВПО отримали 229,5 мільйонів гривень, що на 4,5 мільйона менше, ніж у червні минулого року.

Практично незмінними залишилися виплати на контрольованій частини Донецької області, де зареєстрована найбільша кількість переселенців – тут обсяг виплат скоротився на 0,1 мільйона і склав 55,2 мільйона гривень.

При цьому в Києві та області виплати значно зросли: так, у столиці порівняно з червнем 2016 року внутрішньо переміщеним особам виплатили на 6,4 мільйона гривень більше, а в області – 1,1 мільйона.

Також невелике зростання виплат зафіксоване в Одеській і Харківській областях, де загальний обсяг матдопомоги склав 10,2 і 25,6 мільйона гривень відповідно.

Водночас відчутно скоротилися виплати в Луганській і Дніпропетровській областях. Так, порівняно з червнем минулого року обсяг виплат на Луганщині скоротився майже на чверть і склав 14,9 мільйона. В Дніпропетровській області різниця з минулим роком трохи менша – 2,6 мільйона при загальному обсязі виплат у 19 мільйонів гривень.

Крім того, дещо скоротилися виплати й в інших областях країни – на суми від 1,8 мільйона в Полтавській області до декількох сотень тисяч у низці західних областей.

Без змін ситуація залишилася у Волинській і Чернівецькій областях, де на матдопомогу переселенцям у червні 2016 і 2017 років виділили по 1 і 0,9 мільйона гривень відповідно.

Нагадаємо, 24 липня в Мінсоцполітики назвали число вимушених переселенців.

За даними КМДА, найбільша кількість ВПО серед усіх міст України зареєстрована в Києві – понад 170 тисяч.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: