Скільки вимушених переселенців живе в різних областях України?

Читать на русском

За даними Міністерства соціальної політики, на 1 червня в Україні налічувалось 1,561 мільйони вимушених переселенців з окупованих Росією територій Донбасу і Криму: «Слово і Діло» відстежило зміни в кількості переселенців по областях.

У порівнянні з березнем, найбільший відтік переселенців спостерігався в двох областях України. За два останніх місяці весни кількість зареєстрованих ВПЛ в них скоротилася на 5,72 тисяч у Запорізькій і на 3,85 тисяч у Донецькій областях.

Також досить сильно за цей період зменшилася кількість людей, зареєстрованих як переселенці, в Сумській, Миколаївській і Кіровоградській областях – від майже 900 в Сумській до 450 в Кіровоградській.

Міграція з окупованих територій: як змінилася кількість переселенців у регіонах з початку рокуМайже 1,6 мільйона людей залишили свої домівки через російську окупацію Криму та війну на сході України.

З рекордним відривом за кількістю недавно зареєстрованих переселенців йде столиця – з кінця березня по початок червня в Києві на облік встали більше 5,6 тисяч людей.

Також значне зростання кількості переселенців за цей термін фіксується в Луганській, Одеській, Київській та Харківській областях: на рівні від майже 2,4 тисячі в Луганській до 1 тисячі в Харківській.

Не таке велике, але істотне зростання кількості ВПЛ зареєстроване також в Херсонській області – тут за квітень-травень на облік встали понад 470 осіб.

Що стосується загальної кількості вимушених переселенців, то порівняно з кінцем березня вона зменшилась майже на 29 тисяч осіб.

Станом на кінець травня найбільше число ВПЛ було зареєстроване в Донецькій області, де на облік встали майже 530 тисяч осіб. Другою за кількістю переселенців була Луганська область, де на червень налічувалось 293 тисячі переселенців.

Столиця не так вже сильно відстала за кількістю переселенців від цілої Харківської області – в Києві на обліку перебувало 169 тисяч переселенців, а в Харківській області 197 тисяч.

Відносно непопулярними серед переселенців (не в останню чергу в силу своєї віддаленості від Донбасу) є західні області країни, за винятком Львівської, де на обліку перебувають 12,3 тисячі переселенців. Це число можна порівняти з такими центральними областями, як Житомирська, Черкаська і Вінницька.

Крім того, не дуже багато переселенців зареєстровані в Кіровоградській, Миколаївській та Чернігівській областях: їх число в кожній з них не перевищує 10 тисяч людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: