Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко заявив, що «Опоблок» не голосуватиме, доки в парламенті не розглянуть законопроекти щодо захисту вимушених переселенців

16 березня 2017 року, під час свого виступу на початку пленарного засідання, народний депутат України Юрій Бойко повторно заявив, що «Опозиційний блок» не братиме участі у голосуваннях доти, доки в парламенті не розглянуть законопроекти щодо захисту вимушених переселенців. Він також додав, що фракція не має наміру голосувати за «політичні речі».
Не виконано
Сказано 16 березня 2017 р.

Джерело

  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6449.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60825

Результат

Пізніше на пленарному засіданні Верховної Ради 16 березня 2017 року 4 народні депутати від фракції «Опозиційного блоку»: Михайло Папієв, Сергій Дунаєв, Олександр Нечаєв та Микола Скорик — проголосували за законопроект №5610 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)».

ВИСНОВОК: попри власну обіцянку не брати участі у голосуваннях, доки парламент не розгляне законопроекти щодо соціального захисту переселенців, низка народних депутатів від фракції «Опозиційного блоку» підтримала законопроект про заочне правосуддя.