Як виплачували матеріальну допомогу переселенцям у квітні і травні?

Читать на русском

«Слово і Діло» проаналізувало зміни в ситуації з виплатами матеріальної допомоги переселенцям за квітень-травень поточного року.

У квітні і травні 2017 року обсяг виплат на проживання внутрішньо переміщеним особам зменшився на досить відчутну суму в 73 мільйони гривень, при загальному обсязі в 455,3 мільйонів.

Однак з початку року кількість зареєстрованих переселенців скоротилася майже на 60 тисяч осіб, що пояснює і зменшення обсягів виплат матеріальної допомоги за ці місяці.

Найбільше за цей період виплати зменшилися в області, де зареєстрована найбільша кількість переселенців – Донецької. Порівняно з квітнем-травнем 2016 року, тут видали на 32,8 мільйонів гривень менше.

Також істотно знизилися загальні обсяги виплат у Луганській області – тут ВПЛ за квітень-травень отримали на 12,3 мільйона гривень менше, ніж у 2016 році.

В інших областях країни обсяги матеріальної допомоги переселенцям знижувалися не так значно, але відчутно – серед них Дніпропетровська, Запорізька і Полтавська області. У них виплати ВПЛ знизилися на 6, 5 і 1,5 мільйона гривень відповідно.

Варто зазначити, що в Харківській області, одній з найбільш щільно населених переселенцями, обсяги виплат практично не змінилися і склали 51,8 мільйона гривень.

У той же час у двох областях країни – Київській і Сумській – виплати матдопомоги підросли на 1,2 і 0,5 мільйони відповідно.

Нагадаємо, 12 червня в Міністерстві соціальної політики назвали число вимушених переселенців з окупованих Криму і Донбасу.

Раніше, 18 травня, в Міністерстві з питань окупованих територій пояснили процедуру отримання біометричних паспортів переселенцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: