У КМДА назвали кількість офіційних переселенців із Донбасу

Читать на русском
У столиці зареєстровано понад 170 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це найбільший показник серед усіх міст країни.

У столиці на сьогодні зареєстровано понад 170 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це найбільший показник серед усіх міст України.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні в столиці зареєстровано понад 170 тисяч внутрішньо переміщених осіб – це найбільший показник серед усіх міст країни. Серед них 77,8 тисячі отримують пільги, 19 тисяч – мають пенсійне забезпечення», – розповіли в КМДА.

Скільки вимушених переселенців живе в різних областях України?За даними Міністерства соціальної політики, на 1 червня в Україні налічувалось 1,561 мільйони вимушених переселенців з окупованих Росією територій Донбасу і Криму: «Слово і Діло» відстежило зміни в кількості переселенців по областях.

У мерії Києва вважають, що «кожна внутрішньо переміщена особа повинна мати можливість інтегруватися в суспільство».

«Тому наразі за ініціативи Віталія Кличка ми розробляємо заходи для виконання Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів країн», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що через нещодавню хакерську атаку вірусу Petya управління праці та соціального захисту населення тимчасово не можуть видавати переселенцям документи, що підтверджують їхній статус тимчасово переміщеної особи.

Також раніше державне підприємство «Документ» призупинило видачу біометричних закордонних паспортів внутрішньо переміщеним особам, відправляючи їх до суду для встановлення особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: