У НАБУ підтвердили затримання головлікаря Запорізької обласної лікарні

Читать на русском
В Антикорупційному бюро прокоментували інформацію ЗМІ про затримання в Запоріжжі головного лікаря обласної лікарні.

У Національному антикорупційному бюро України підтвердили, що детективи Бюро затримали головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишку.

Про це «Слову і Ділу» розповіли в прес-службі відомства.

«1 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні (КУ «Запорізька обласна лікарня» Запорізької обласної ради). Посадовця затримали за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК», – зазначили в НАБУ.

За версією слідства, затриманий у змові з іншими службовими особами лікарні та ТОВ у 2012 році організував проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету. В результаті на потреби обллікарні за бюджетні кошти були придбані 26 одиниць «швидких», комплектація й технічні параметри яких не відповідали вимогам стандартів України та експлуатація яких за прямим призначенням була неможливою. Внаслідок цих дій державі було завдано збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень.

«Наразі затриманий доправляється до будівлі НАБУ в місті Києві, де йому буде повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу й відсторонення його від займаної посади», – додали в Бюро.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про затримання співробітниками НАБУ головлікаря Запорізької обласної лікарні Ігоря Шишки.

Раніше НАБУ отримало доступ до телефонних дзвінків і пошти голови Окружного адмінсуду міста Києва Павла Вовка в справі про ймовірне незаконне збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: