НАБУ затримало одіозного головлікаря Запорізької обласної клінічної лікарні – ЗМІ

Читать на русском
1 серпня в Запорізькій обласній клінічній лікарні співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшуки й затримали головного лікаря Ігоря Шишку.

Наразі в Запорізькій обласній клінічній лікарні проходять обшуки. Також проводиться затримання співробітниками НАБУ одіозного головного лікаря Ігоря Шишки.

Про це повідомляє «Антикор Запоріжжя», передає «Слово і Діло».

До НАБУ потрапили матеріали щодо трьох суддів і депутата ВРНАЗК передало до НАБУ чотири матеріали щодо трьох суддів і народного депутата про порушення антикорупційного законодавства.

Ігор Шишка звинувачується в розкраданнях і привласненні грошових коштів у особливо великих розмірах. Бюджетні кошти були викрадені в результаті спланованих дій Ігоря Шишки наприкінці 2012 року. Слідство стверджує, що Шишка скористався своїм службовим становищем, а саме посадою головного лікаря, а також заступника голови Запорізької ОДА, й реалізував злочинну схему із закупівлі 26 машин швидкої допомоги фактично в обхід тендерних процедур.

В результаті його дій конкурс виграла київська фірма, яка поставила неудокомплектовані «швидкі», а на закупівлю необхідного обладнання були виділені додаткові кошти з бюджету. До реалізації схеми Ігор Шишка спонукав цілу низку посадових осіб ЗОКЛ, а також Запорізької ОДА.

Ігор Шишка очолив ЗОКЛ у 2007 році. В 2012 році, продовжуючи керувати обласною лікарнею, став заступником голови Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка. Незабаром був звільнений з обох посад. Наприкінці 2014 року був знову призначений головним лікарем ЗОКЛ рішенням сесії Запорізької обласної ради. Це рішення супроводжувалося акціями протесту колективу лікарні.

У січні 2016 року в кабінеті Шишки пройшли обшуки, а його самого запрошували на допит. Обшуки стосувалися відразу двох кримінальних проваджень – розкрадання бюджетних коштів під час ремонтних робіт у лікарні, а також при закупівлі ангіографа вартістю 25 мільйонів гривень. Свідком в останній справі виступав екс-голова Запорізької ОДА й нинішній голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак.

Раніше в НАБУ повідомили, що слідство в справі Насірова завершено, йому оголосили остаточну підозру.

Нещодавно в Національному антикорупційному бюро повідомили про підозру екс-прокурору ГПУ Сусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: