Україна і США підписали угоду про відновлення співпраці в сфері ядерної безпеки

Читать на русском
Україна і США підписали договір про співпрацю в сфері ядерної безпеки. Договір дозволить продовжувати співпрацю з регулятором США за кількома напрямками.

Керівник Державної інспекції ядерного регулювання України Борис Столярчук і представники Комісії ядерного регулювання Сполучених Штатів Америки підписали Угоду про відновлення дії домовленостей щодо обміну технічною інформацією та співпраці в сфері ядерної безпеки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає «Слово і Діло».

Поновлення дії документа, вважає голова Держатомрегулювання, дозволить продовжувати співпрацю з американським регулятором за кількома напрямками.

В США розробили план надання зброї Україні – WSJПентагон і Держдепартамент США розробили план щодо постачання Україні протитанкових ракет та інших видів зброї й чекають на схвалення Білого дому.

«Обмін технічними засобами зв'язку між вітчизняним регулятором і КЯР США – дуже важливий для України, адже він сприятиме розвитку вітчизняної сфери ядерної безпеки. Сприятиме цьому також і співпраця в рамках спільних науково-технічних програм і проектів, організації навчання та обміну фахівцями між Держатомрегулювання та американським регулятором», – впевнений Борис Столярчук.

Вперше Угода про співробітництво між Держатомрегулювання та КЯР США була підписана 10 квітня 2006 року в місті Роквіль, штат Меріленд (США), а поправки, які тимчасово припиняли її дію, 21 вересня 2011 року у Відні (Австрія).

Раніше повідомлялося, що в ЄС пообіцяли допомогти Україні вдало завершити проекти в Чорнобилі.

При цьому європейці запевнили, що ЄС продовжуватиме працювати з Україною, ЄБРР, країнами «Великої сімки» та іншими міжнародними донорами, щоб гарантувати, що проекти в Чорнобилі й на інших ділянках, уражених катастрофою, будуть вдало завершені.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині назвали нові санкції США проти РФ порушенням міжнародного права.

Нагадаємо, Іран та Ірак підписали угоду про військове співробітництво й боротьбу з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: