Ізраїль vs Палестина: ЄС закликав владу до співпраці для недопущення ескалації в Єрусалимі

Читать на русском
Європейський Союз закликає владу Ізраїлю та Палестини до співпраці з метою недопущення подальшої ескалації в Єрусалимі.

Європейський Союз закликає владу Ізраїлю та Палестини до співпраці з метою недопущення ескалації в Єрусалимі.

Про це заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС) на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

ЮНЕСКО припиняє співпрацю з Ізраїлем через святих місцьЮНЕСКО нібито заявила про відсутність історичного зв'язку між іудаїзмом і Храмовою горою, а також Стіною плачу.

«Зараз життєво важливо, щоб всі політичні, релігійні та громадські лідери діяли відповідально, відновлювали спокій і уникали будь-яких кроків або заяв, які могли б ще більше посилити напруженість. Продовження співпраці між Ізраїлем і Палестинською адміністрацією має вирішальне значення для запобігання подальшого насильства і загибелі людей», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в заяві ЄВС відзначається, що Європейські дипломати закликають розслідувати загибель трьох палестинців в зіткненнях з ізраїльськими правоохоронцями і теракт на Західному березі Йордану, в результаті якого три ізраїльтянина були вбиті молодим палестинцем.

Трамп божиться, що не розкривав Лаврову таємниць про ІзраїльАмериканський президент Дональд Трамп спростував твердження про те, що він передав Росії дані, отримані ізраїльською розвідкою.

«Ніщо не може виправдати такий огидний злочин», - підкреслили в Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що в Ізраїлі обмежили доступ мусульман до Храмової гори через загрозу терактів з боку палестинців. На п'ятничну молитву змогли потрапити тільки жінки і чоловіки старше 50 років. Це пов'язано з тим, що неподалік від Храмової гори відбулися зіткнення правоохоронних органів з палестинцями. Громадяни кидали в поліцейських каміння і пляшки. Одна з причин зіткнень - рішення правоохоронців від 16 липня встановити металодетектори на підходах до Храмовій горі.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці, 14 липня, три араба відкрили вогонь. Згодом зловмисники застрелили двох людей і поранили одного поліцейського. За даними поліції, правоохоронці помітили трьох озброєних чоловіків у Левових воріт Старого міста. Вони відкрили вогонь по співробітниках поліції і побігли в бік мечетей на Храмовій горі. Поліція ліквідувала нападників. У них були знайдені дві гвинтівки і пістолет.

Як відомо, президент Палестини Махмуд Аббас оголосив про тимчасове заморожування всіх контактів із ізраїльською стороною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: