Іран і Ірак підписали угоду про військове співробітництво та боротьбу з тероризмом

Читать на русском
Міністр оборони Ірану Хосейн Дехган і його іракський колега Ірфан аль-Хаялі підписали угоду про розширення військового співробітництва та боротьби з тероризмом і екстремізмом.

Іран і Ірак підписали угоду про активізацію військової співпраці і боротьбу з «тероризмом і екстремізмом».

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Британія може змінити законодавство про права людини заради боротьби з тероризмомПрем'єрка Британії зазначила, що хотіла б ввести триваліщі терміни тюремного ув'язнення для осіб, засуджених за теракт, і полегшити процедуру депортації іноземців, підозрюваних у тероризмі.

Міністр оборони Ірану Хосейн Дегхан і його іракський колега Ерфан аль-Хіялі підписали меморандум про взаєморозуміння, який також охоплює безпеку кордонів, логістику і вчення.

«Продовження співпраці та обмін досвідом у боротьбі з тероризмом і екстремізмом, безпеку кордонів, а також освітня, матеріально-технічна, технічна і військова підтримка серед положень цього меморандуму», - повідомили в Тегерані.

Ірано-іракська зв'язку покращилися після повалення в 2003 році режиму Саддама Хуссейна, замість якого до влади в Іраку прийшов уряд шиїтів. Іран в основному є шиїтської нацією.

Президент США Дональд Трамп раніше висловив стурбованість з приводу того, що він бачить зростаючий іранський вплив в конфліктах в Сирії, Ємені та Іраку.

Напруженість між Іраном та Сполученими Штатами посилилася з часу обрання Трампа, який часто звинувачував Тегеран в підтримці бойових груп і дестабілізації цього регіону.

Раніше США і Катар підписали угоду про боротьбу з тероризмом.

Нагадаємо, що головним в ООН по боротьбі з тероризмом стане російський дипломат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: