В США розробили план надання зброї Україні – WSJ

Читать на русском
Пентагон і Держдепартамент США розробили план щодо постачання Україні протитанкових ракет та інших видів зброї й чекають на схвалення Білого дому.

Пентагон і Держдепартамент США розробили план щодо постачання Україні протитанкових ракет та інших видів зброї й чекають на схвалення Білого дому.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників та дипломатів, передає «Слово і Діло».

За їхніми словами, йдеться про оборонне озброєння для протистояння агресивним діям Москви, яка постачає танки та іншу зброю сепаратистам.

За словами високопоставленого представника адміністрації США, жодного рішення щодо пропозиції озброєння ще не було й вона не обговорювалася під час зустрічі на високому рівні в Білому домі минулого тижня, коли порушувалося питання Росії. За його словами, президенту Дональду Трампу не повідомляли про план, тому його позиція ще не відома.

Представники української та американської сторін вважають, що можуть пройти місяці, перш ніж Білий дім сформулює свою офіційну позицію в цьому питанні.

Згідно з пропозицією Пентагону та Держдепу, на додачу до іншої зброї США можуть надати Україні протитанкове озброєння. Скоріш за все, ракети «Джавелін» і засоби протиповітряної оборони.

НАТО посилить винищувачами поліцейську місію в Литві на час російсько-білоруських навчаньНа час російсько-білоруських навчань у Литві збільшать кількість винищувачів місії повітряної поліції НАТО.

Разом із тим, за словами американських чиновників, протитанкові ракети будуть надані українським військам, розташованим на віддаленні від лінії розмежування, щоб запобігти ескалації конфлікту та уникнути звинувачень у тому, що США заохочують Київ до наступу.

У разі використання Україною озброєння неналежним чином Вашингтон може ухвалити рішення про його виведення.

Раніше в армії США прокоментували можливість повернення Криму та подальшого наступу Росії.

Також зазначимо, віце-президент США Майк Пенс під час свого візиту до Естонії анонсував підписання Дональдом Трампом закону про нові санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: