Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Коровій має намір підписати угоду про дружбу і співробітництво між Вінницькою областю і штатом Вірджинія протягом року

7 червня 2017 року голова Вінницької ОДА Валерій Коровій повідомив про намір протягом року підписати угоду про дружбу і співробітництво між Вінницькою областю (Україна) і штатом Вірджинія (США). За його словами це дасть можливість співпрацювати в соціальній, гуманітарній сферах та в сфері бізнесу.
Архів
Сказано 7 червня 2017 р.

Джерело

  • http://www.vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/3593-interviu-holovy-vinnytskoi-oda-valeriia-koroviia-internet-vydanniu-vinnytsiainfo
  • Лист заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Надії Насіковської
  • Лист директора департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Мережко Володимира

Результат

Угода про дружбу і співробітництво між Вінницькою областю і штатом Вірджинія у 2017 році не укладалась. Станом на 21 березня 2018 року тримають перемовини з керівництвом штату, конкретної дати підписання не заплановано.

Під час візиту до США 27 травня - 2 червня 2017 року офіційна делегація Вінницької області зустрілась з міністром сільського та лісового господарства штату Вірджинія Бейсілом Гуденом, який ознайомив делегатів з аграрним потенціалом та експортними можливостями штату, та враховуючи, аграрне спрямування Вінницької Області, разом із адміністрацією штату висловив зацікавленість у становлення нових зв'язків з іноземними партнерами. Однак, у зв'язку зі зміною Губернатора штату Вірджинія, перемовини щодо підписання Угоди про дружбу та співробітництво між Вінницькою областю та штатом Вірджинія припинились. Станом на 9 липня 2018 року тривають перемовини з новим керівництвом штату, конкретної дати підписання Угоди не заплановано.