ГУР: окупанти заметушилися через зворотну контрабанду зброї з Донбасу до Росії

Читать на русском
У Росії занепокоїлися контрабандою зброї з окупованих територій Донбасу назад в РФ і намагаються з нею боротися.
фото: АР

У Росії занепокоїлися контрабандою зброї з окупованих територій Донбасу назад в РФ і намагаються з нею боротися.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку Головного управління розвідки Міноборони в Facebook.

«Командуванням російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей під контролем ФСБ РФ розпочато проведення комплексних заходів з виявлення та припинення каналів контрабанди зброї і боєприпасів на територію РФ, організованих російськими військовослужбовцями та представниками спецслужб», – розповіли в ГУР.

При цьому в розвідці відзначили, що в Росії йде масштабна кампанія з метою не допустити озброєння опозиційних сил і заборонених в РФ суспільно-політичних рухів і організацій.

«ФСБ РФ розслідуються факти розкрадання зі складів (баз зберігання) РАО ВС РФ зброї, боєприпасів і вибухових речовин, які згідно з документами нібито були відправлені в 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ», – додали в розвідці.

За даними ГУР, на окупованих РФ територіях Донбасу почали працювати спецкомісії за участю співробітників ФСБ, які перевіряють облік і зберігання боєприпасів.

«Комісіями виявлені чисельні порушення обліку та зберігання зброї і боєприпасів, а також факти приховування не облікованого озброєння у підрозділах 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк), 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК, 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка), 4 (Алчевськ) та 7 (Брянка) окремих мотострілецьких бригад 2 АК», – розповіли в ГУР.

Нагадаємо, 29 липня в ГУР розповіли, що окупаційне командування покинуло спроби змусити російських бойовиків і військових здавати документи: почастішали випадки їх викрадення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: