У кіберполіції говорять про можливість нової хакерської атаки

Читать на русском
Кіберполіція застерігає про можливість нової масштабної хакерської атаки в Україні через програмне забезпечення на кшталт M.E.Doc.

Кіберполіція попереджає про можливість нової масштабної хакерської атаки в Україні через програмне забезпечення на кшталт M.E.Doc, через яке поширився вірус Petya.

Про це повідомив старший інспектор з особливих доручень департаменту кіберполіції Національної поліції В'ячеслав Марцинкевич, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, бізнес використовує декілька українських спеціалізованих програм, схожих на горезвісний M.E.Doc, який став причиною поширення в Україні вірусу Petya.A.

Кіберполіція вилучила сервери M.E.DocУкраїнська кіберполіція вилучила сервери виробника бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc.

«Те саме відбувається з цими програмами. Тобто вони рекомендують додавати ці компанії у винятки, в оновленнях також іноді приходять якісь «трояни». Відповідно, не виключено, що це може повторитися, абсолютно не виключено. Точних дат ніхто не може назвати. Тиждень, два, три – невідомо», – наголосив Марцинкевич.

Департамент кіберполіції рекомендує всім користувачам на час проведення слідчих дій припинити використання програмного забезпечення M.E.Doc та відключити від мережі комп'ютери, на яких воно встановлене. Також необхідно змінити свої паролі та електронні цифрові підписи в зв'язку з тим, що ці дані могли бути скомпрометовані.

Раніше Держспецзв'язку попередила, що власники мереж, які зазнали ураження вірусом PetyaRansomware, навіть відновивши свої комп'ютери, можуть стати об'єктом повторної кібератаки.

Також зазначимо, що ОБСЄ та посольство Великої Британії в Україні передали українській кіберполіції майже 200 одиниць спеціалізованої техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: