В Україні виявлено небезпечний вірус BankBot

Читать на русском
Антивірус Dr.Web попередив про поширення банківської вірусної програми BankBot, якою заразилися смартфони на Android у десятках країн, у тому числі в Україні.

Антивірус Dr.Web попередив про поширення банківської вірусної програми BankBot, якою заразилися смартфони на Android у десятках країн, у тому числі в Україні.

Про це повідомляють розробники Dr.Web у своєму блозі, передає «Слово і Діло».

Вірусна атака 27 червня. Невтішні висновки для УкраїниЖурналіст Денис Попович розповів про висновки в результаті хакерської атаки на українські установи.

Троянець Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service). З їх допомогою шкідлива програма управляє мобільними пристроями й краде конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій.

Android.BankBot.211.origin поширюється під виглядом нешкідливих додатків, наприклад, програвача Adobe Flash Player, пишуть розробники.

Спочатку вірус атакував лише жителів Туреччини, але тепер загрожує користувачам десятків країн. Вірус може демонструвати фальшиві вікна для входу до системи інтернет-банкінгу, платіжні системи та магазин Google Play. Також він може викрадати логіни, паролі та іншу аутентифікаційну інформацію.

Раніше повідомлялося, що хакерський вірус атакував 14 мільйонів смартфонів на Android.   Нагадаємо, 3 липня спеціальні агенти департаменту кіберполіції спільно з фахівцями СБУ та міської прокуратури припинили другий етап кібератаки Petya.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: