У Києві викрили «конверт» на 34 мільйони, яким керували з окупованого Донецька

Читать на русском
У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом майже 34 млн гривень, члени якого знаходилися в окупованому Донецьку.

У Києві правоохоронні органи ліквідували конвертаційний центр з оборотом майже 34 млн гривень. Частина з членів групи постійно перебувала на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької області.

Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«Група осіб надавала «послуги» з мінімізації податкових зобов'язань для суб'єктів господарювання реального сектора економіки, переведення безготівкових коштів у готівку та сприяння суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності в здійсненні операцій з імпорту товарно-матеріальних цінностей на митну територію України за заниженою митною вартістю.

За словами слідчих, зловмисники використовували суб'єкти господарської діяльності з ознаками транзитності і фіктивності.

«Під час санкціонованих судом 13 обшуків в Києві вилучено 21 друк задіяних в злочинній схемі українських підприємств, 89 печаток іноземних фірм, готівкові кошти (в доларах, євро, російських рублях і гривнях) на загальну суму близько 34 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Раніше, СБУ ліквідувала міжнародну мережу по виготовленню, збуту та контрабанди вогнепальної зброї і боєприпасів з центром в Харкові.

Також, було затримано групу торговців зброєю, яку вивезли із зони АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: