Неоднозначні заяви посла Італії в РФ щодо Криму не відповідають позиції італійського уряду – Перелигін

Читать на русском
Заяви посла Італії в РФ Чезаре Рагальїні щодо Криму не відповідають офіційній позиції італійського уряду, який не визнає російську анексію.

Заяви посла Італії в РФ Чезаре Рагальїні щодо Криму не відповідають офіційній позиції італійського уряду, який не визнає російську анексію.

Про це йдеться в заяві посла України в Італії Євгена Перелигіна на сторінці посольства України в Італії в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Рагальїні підкреслив, що «Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність в Європі», забуваючи про те, що Крим – не суверенна держава, а частина території України. Заява Рагальїні могла б означати зміну позиції Італії, але це не так. Ця позиція існує лише на сторінках Corriere della Sera, й МЗС має це виправити», – йдеться в заяві.

Перелигін зазначив, що неоднозначні й суперечливі заяви посла не відповідають позиції керівництва країни.

«Для нас незрозуміло, як посол може відкрито говорити про позицію за межами своєї компетенції. Ми нагадуємо, що Італія не висловлювалася проти глибокої співпраці та інтеграції України до європейських та євроатлантичних структур», – зазначив посол.

Як відомо, посол Італії в Росії Чезаре Марія Рагальїні заявив, що «Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність у Європі».

Також зазначимо, що українцю з Криму Олексію Чирнію, засудженому в Росії до 7 років в'язниці, РФ примусово надала російське громадянство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: