Проблема Криму не відрізняється від проблеми Донбасу — Волкер

Читать на русском
Не може бути жодного визнання, жодної легітимності ані для російських кроків на сході України, ані в Криму, підкреслив Волкер.

Не може бути й мови про визнання дій Росії в Криму та на сході України.

Про це спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив у інтерв'ю телеканалу «Настоящее время», передає «Слово і Діло».

За його словами, проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми східної України або Донбасу.

«Це територія, яка була захоплена й окупована, а у випадку з Кримом Росія також заявила, що анексувала цю територію. Це просто неприйнятно – ви не можете просто прийти й захопити шматок чужої країни. Тому не може бути жодного визнання, жодної легітимності ані для російських кроків на сході України, ані в Криму», – підкреслив Волкер.

У США роз'яснили ситуацію з наданням зброї УкраїніВлада США поки не зробили жодних кроків щодо можливого постачання оборонного озброєння Україні.

«Щоразу, коли росіяни приходять і кажуть: «Зніміть санкції! Зніміть санкції!», ми знаємо, що є причина, з якої вони це говорять, тому що це має значення для Росії. І якщо чинні санкції поки що неефективні, це не привід для зміни курсу – це привід подумати про те, що ще ми можемо зробити, щоб дістатися точки, де ми дійсно можемо все вирішити», – заявив Волкер, вказавши на необхідність послідовного застосування санкцій для припинення конфлікту на сході України.

Раніше Волкер повідомив, що Вашингтон активно розглядає питання поставок оборонної зброї Україні для боротьби з бойовиками на Донбасі.

Також зазначимо, із сайту Верховної Ради зникла згадка про заклик спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера до українських політсил поступитися партійними інтересами заради єдності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: