ГПУ проводить обшуки на «Тедіс Україна» через фінансування тероризму

Читать на русском

У Генеральній прокуратурі України розкрили злочинну схему ухилення від сплати податків і виведення коштів.

Співробітники Генеральної прокуратури спільно з Головною військовою прокуратурою проводять обшуки на території ТОВ «Тедіс Україна» (раніше «Мегаполіс Україна») у зв'язку з ухиленням від сплати податків і виведенням коштів за кордон, у тому числі для фінансування тероризму.

Про це на власній сторінці в Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Департаментом у сфері економіки ГПУ спільно з Головною Військовою прокуратурою при оперативній підтримці підрозділів Національної поліції викрито схему особливо великого ухиляння сплати податків та незаконного виводу мільярдів гривень за кордон, в тому числі - для фінансування тероризму. Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс Україна» (тепер «Тедіс Україна») є зокрема громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виводу коштів з України за кордон», – заявив Луценко.

За його словами, під впливом Кесаєва на ключові посади до ТОВ «Тедіс Україна» призначено осіб, які всі свої рішення погоджують із членом ради директорів російського ЗАТ «Завод імені Дегтярьова», який займається поставками зброї терористичним організаціям «ДНР» і «ЛНР».

«Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм - транзитерів за 2015-17 виведено 2,5 мільярдів гривень. Для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів. Наразі 1000 співробітників правоохоронним органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії», – додав генпрокурор.

Нагадаємо, ГПУ завершила розслідування щодо трьох бійців «Беркута», які катували активістів Майдану.

Раніше у Генпрокуратурі розповіли, чому визнали потерпілим Охендовського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: