Британія може змінити законодавство про права людини заради боротьби з тероризмом

Читать на русском
Прем'єрка Британії зазначила, що хотіла б ввести триваліщі терміни тюремного ув'язнення для осіб, засуджених за теракт, і полегшити процедуру депортації іноземців, підозрюваних у тероризмі.

Велика Британія готова змінити законодавство у сфері прав людини, якщо воно стане на заваді у боротьбі з тероризмом.

Про це заявила прем'єрка Британії тереза Мей, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на CNN.

Говорячи про теракт в Лондоні, вона зауважила, що вона хотіла б ввести більш тривалі терміни тюремного ув'язнення для осіб, засуджених за терористичні злочини, і полегшити процедуру депортації іноземців, підозрюваних в тероризмі.

Британія готується до виборів: партія Мей випереджає опозицію на 3 відсоткиЗгідно з результатами останнього дослідження, консерваторів підтримують 42 відсотки британців, тоді як лейбористів – 39 відсотків.

«Необхідно зробити ще більше, щоб обмежити свободу і переміщення підозрюваних в тероризмі, коли у нас є достатня кількість доказів того, що вони являють собою загрозу, але при цьому немає достатньо доказів для їхнього судового переслідування. Якщо наші закони про права людини не дозволять нам це зробити, ми змінимо закони, щоб ми могли це зробити", - наголосила Мей.

Нагадаємо, терористи на білому фургоні врізались у пішоходів на Лондонському мосту, після чого напали на людей із ножами на ринку Боро. 7 осіб було вбито, до лікарень Лондона госпіталізували 48 постраждалих, 21 постраждалий перебуває в критичному стані.

Після теракту лідер опозиції Великої Британії Джеремі Корбін закликав прем’єр-міністра Терезу Мей піти у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: