Трамп і Ердоган заявили про спільну боротьбу з тероризмом

Читать на русском
За словами Трампа, США пропонують підтримку Туреччині в її боротьбі проти «Ісламської держави» і Робочої партії Курдистану.

Президент США Дональд Трамп і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступили за спільну боротьбу з тероризмом, незважаючи на розбіжності в питанні сирійських курдів.

Про це повідомляє Hurriyet daily news, передає «Слово і Діло».

«США будуть підтримувати зусилля щодо зменшення насильства в Сирії і пошуку мирного врегулювання», - сказав Трамп після зустрічі з Ердоганом.

За його словами, США пропонують підтримку Туреччині в її боротьбі проти «Ісламської держави» і Робочої партії Курдистану.

Ердоган, у свою чергу підняв питання курдських «Загонів народної самооборони», підтримуваних США, заявивши, що їхня присутність в регіоні суперечить домовленостям і є «неприйнятною».

Однак він додав, що «Туреччина буде працювати зы США у боротьбі з терористичними групами в регіоні».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав план озброєння сирійських курдів, яких США вважають важливим союзником у боротьбі проти ІДІЛ, незважаючи на незгоду Туреччини.

Також США розширили санкції проти Сирії і внесли до нього родичів Асада.

Водночас, представники турецької опозиції і правозахисники закликали президента США Дональда Трампа під час переговорів з президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом підняти питання погіршення прав людини в Туреччині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: