У числі затриманих в Мосулі посібників ІД виявилися росіяни

Читать на русском
В ході операції проти ІД у Мосулі іракські військові затримали 26 іноземців-посібників терористів, серед яких виявилися вихідці з Чечні а також російські жінки, що служили в службі забезпечення безпеки терористичної організації.
Фото з відкритих джерел

В іракському місті Мосул у ході спецоперації проти «Ісламської держави» були затримані 26 іноземців, яких звинувачують у пособництві терористам.

Серед них виявилися громадяни Росії, Ірану, Сирії, Франції, Бельгії та ФРН, при цьому начна частина приїхала до країни з Чечні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Guardian.

«Джерела повідомляють, що деякі затримані приїхали до Іраку з Чечні. Жінки – з Росії, Ірану, Сирії, Франції, Бельгії та ФРН», – пише видання.

Турецька влада внесла до «чорного списку» чотири тисячі росіянТурецька влада внесла до чорного списку понад чотири тисячі росіян, підозрюваних у зв'язках з угрупованням Ісламська держава.

Зокрема, відомо, що жінки, чиї чоловіки приєдналися до ІД, служили у сформованій терористами службі забезпечення безпеки. У виданні стверджують, що дітей цих пар передадуть владі країн походження, а дорослим пред'являть звинувачення в тероризмі.

Нагадаємо, сьогодні «Слово і Діло» писало про те, що Інтерпол оприлюднив список зі 173 терористів-смертників ІД, яких можуть відправити до Європи для здійснення терактів як помсти за військові поразки на Близькому Сході й розгром терористичної організації.

Як повідомив сьогодні глава СБУ Василь Грицак, в Сирії воюють сотні російських солдатів, що пройшли Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: