Палестина припиняє всі контакти з Ізраїлем

Читать на русском
Палестина вимагає від Ізраїлю скасувати нові заходи безпеки та прибрати металошукачі із загальною святині іудеїв і мусульман - Храмової гори.

Президент Палестини Махмуд Аббас оголосив про тимчасове заморожування всіх контактів з ізраїльською стороною.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Haaretz.

Як повідомляє видання, причиною послужили заходи безпеки, які влада Ізраїлю ввела в районі Храмової гори в Єрусалимі, фактично заборонивши палестинцям провести п'ятничну молитву в мечеті Аль-Акса.

Палестинський лідер вимагає прибрати металошукачі із загальною святині іудеїв і мусульман - Храмової гори.

ЮНЕСКО припиняє співпрацю з Ізраїлем через святих місцьЮНЕСКО нібито заявила про відсутність історичного зв'язку між іудаїзмом і Храмовою горою, а також Стіною плачу.

Він також закликав Ізраїль звільнити всіх палестинських ув'язнених і зазначив, що вони створять законопроект про лікування всіх постраждалих в результаті останнього спалаху насильства.

Крім того, Глава Палестини попросив США вплинути на Ізраїль.

Повідомляється, що в результаті конфлікту в місті і за його межами почалися запеклі сутички зі співробітниками правопорядку, в результаті яких загинули три палестинця, понад 140 осіб отримали поранення.

В ООН вже відреагували на ситуацію і засуджують дії Ізраїлю щодо нових заходів безпеки на Храмовій горі.

Нагадаємо, Ізраїль припинив співпрацю з ЮНЕСКО, після того, як організація прийняла резолюцію щодо святих місць Єрусалиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: