Інтерпол розкрив список терористів-смертників ІДІЛ, яких готують для терактів в Європі

Читать на русском
Інтерпол оприлюднив список потенційних терористів-смертників та попередив, що в міру розгрому ІДІЛ терористи намагатимуться приїхати в Європу.

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) оприлюднила список 173 терористів-смертників ІДІЛ, яких можуть відправити в Європу для здійснення терактів в помсту за військові поразки на Близькому Сході та розгром ІД.

Відповідний документ був поширений в спецслужбах ще 27 травня 2017 року, передає «Слово і Діло», посилаючись на The Guardian.

Як повідомляється, список складений розвідкою США на основі даних, отриманих в ході операцій в Сирії та Іраку.

У списку, крім імен терористів і їхніх фотографій, наведені дати їх вербування в «Ісламській державі», остання можлива адреса проживання, а також адреси мечетей, де вони молилися, і імена матерів.

Війна в Сирії-2017: чому США більше не хочуть повалення режиму Асада?Військовий експерт, історик пояснив, з чим пов'язана зміна курсу США в Сирії та чому Білий дім більше не вимагає повалення Асада.

«У список увійшли особи, які, можливо, були навчені збирати і встановлювати саморобні вибухові пристрої для заподіяння серйозних травм і смертей», - повідомляє видання.

В Інтерполі остерігаються, що в міру розгрому ІДІЛ терористи-смертники намагатимуться приїхати в Європу.

Як відомо, 11 липня терористи ІДІЛ оголосили про загибель свого лідера Абу Бакра аль-Багдаді. Іранські ЗМІ поширили знімки, які підтверджують загибель аль-Багдаді.

Самі терористи ІД, а також керівництво РФ підтвердили його загибель, проте в Міноборони США не вірять в смерть терориста.

Додамо, що в Білому домі мають намір знищити ІДІЛ протягом двох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: