В Сирії воюють сотні російських солдатів, що пройшли Донбас – глава СБУ

Читать на русском
Близько півтисячі військових, які служили на Донбасі, в різний час були перекинуті в Сирію, значна частина з них загинули, каже Грицак.
Василь ГрицакФото з відкритих джерел

За інформацією Служби безпеки України, серед військовослужбовців Росії, які в різний час були перекинуті у Сирію, близько 500 осіб – колишні найманці РФ на Донбасі.

Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак, передає з посиланням на «Інтерфакс-Україна» «Слово і Діло».

«За оперативними даними СБУ, в Сирії в якості найманців воюють більше 500 громадян РФ, які брали участь у діях на Донбасі. Більшість із них – офіційні військові з числа підрозділів спецпризначення, ВДВ і морської піхоти, а також сил спецоперацій... Звертаю увагу, що мова йде не про офіційний військовий російський контингент у Сирії – це найманці Міноборони РФ», – заявив він.

СБУ передала Гаазькому суду тисячі сторінок доказів фінансування РФ тероризму в УкраїніГолова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив про передачу Міжнародному суду в Гаазі значної доказової бази проти Росії.

При цьому, за підрахунками СБУ, 124 людини з них вже загинули.

За даними відомства, на сході України були в ході військових дій вбито кілька тисяч громадян РФ, які воювали на стороні самопроголошених республік.

Нагадаємо, матері російського диверсанта Віктора Агєєва сьогодні дозволили зустрітися з сином, що знаходиться в Старобільську Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: