Турецька влада внесла до «чорного списку» чотири тисячі росіян

Читать на русском
Турецька влада внесла до чорного списку понад чотири тисячі росіян, підозрюваних у зв'язках з угрупованням Ісламська держава.

Турецька влада внесла до «чорного списку» понад чотири тисячі росіян, підозрюваних у зв'язках з угрупованням «Ісламська держава».

Про це йдеться в спеціальній доповіді Міністерства внутрішніх справ Туреччини, передає «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Які країни світу прихистили найбільше біженців?За даними ООН, у світі налічується майже 66 млн біженців і переміщених осіб: «Слово і Діло» розібралося, в яких країнах знайшла притулок найбільша частина з них.

У список осіб, яким заборонений в'їзд на територію Туреччини, входить майже 54 тисячі іноземців зі 146 країн. Найбільша кількість у списку громадян Саудівської Аравії, Тунісу та Росії.

За даними МВС Туреччини, з 2011 року Анкара за підозрою в зв'язках із джихадистами перевірила 17,5 тисяч іноземців. Майже п'ять тисяч із них були депортовані. Понад 800 осіб – росіяни.

У доповіді наголошується, що в результаті 14 нападів, організованих ІДІЛ на території Туреччини в період з 2013 до 2017 року, загинули понад 300 осіб, стільки ж були поранені.

Нагадаємо, турецькому міністру заборонили в'їзд до Австрії.

5 липня ВПС Туреччини завдали удару по об'єктах курдів на півночі Іраку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: