Проект «Малоросія» – крах ідеї щодо автономних Донецької та Луганської областей

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Змістовно проект «Малоросія» не має майбутнього, що означає крах ідеї про автономні Донецьку та Луганську області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, передає «Слово і Діло».

«Росія зрозуміла, що продати їх як якесь сепаратистське утворення західному світу не вдалося, тому що всі розуміють, що немає ні етнічних, ні культурних, ні релігійних обставин для того, щоб говорити про сепаратистські настрої на сході України», – зазначив Саакян.

Проект «Малоросія»: навіщо Кремлю створювати образ «нової» України?За карикатурними заявами підконтрольних Кремлю сепаратистів приховані чергові небезпечні плани російського керівництва до ескалації конфлікту на сході України та можливого виходу з мінського переговорного процесу.

Відповідно, на його думку, вони почали розробляти концепцію, яким чином не «вставити» «ДНР» і «ЛНР» до складу України, а політично й культурно «одягнути» їх на всю Україну.

«Чи небезпечно це для України? Майбутнього цей продукт не має, але Україні варто бути готовою до того, що Росія використовуватиме концепт «Малоросії» на міжнародній арені, апелюючи до нібито іншого бачення майбутнього України на окупованих нею територіях. Раніше Росія цупила українську історію, тепер починає нею маніпулювати», – підкреслив Олег Саакян.

Відзначимо, що в ОБСЄ висловили занепокоєння, а у Франції та ФРН засудили заяву Захарченка про створення «Малоросії».

Докладніше про цілі та нові плани Путіна на Донбасі – в матеріалі «Проект «Малоросія». Навіщо Кремлю створювати образ «нової» України?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: