Протестувальники вибили вікна та двері в суді Одеської області

Читать на русском
Наразі на місці подій присутні поліцейські, які забезпечують охорону громадського порядку.

У селищі Ширяєве Одеської області група протестувальників, що складається переважно з місцевих жителів, заблокувала районний суд.

У будівлі суду протестувальники вибили вікна та двері, а також намагалися вибити двері в кабінет судді Сергія Палія, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Під удар сьогодні потрапили судді Ширяївського районного суду Одеської області. Група «активістів» вибили в суді вікна й двері», – заявили в установі.

Наразі на місці подій присутні поліцейські, які забезпечують охорону громадського порядку.

Протестувальники вимагають від судді ухвалити правомірні рішення щодо низки судових проваджень або написати заяву про відставку. Серед основних претензій місцевих жителів до судді – винесення виправдального вироку дружині місцевого прокурора, яка збила чоловіка, через що він залишився інвалідом. За словами жителів, за це рішення суддя отримав тисячу доларів.

Своєю чергою, суддя відмовився спілкуватися з людьми та закрився в кабінеті.

Станом на 14:16 вхід до суду був забарикадований шинами, протестувальники погрожували його підпалити. В суді зазначили, що учасники акції перейшли до активних дій, намагалися вибити двері в кабінет судді, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою.

«Якщо ж суддя їх не прийме, то вони обіцяють дочекатися двох автобусів з одеськими активістами й почати штурм суду», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі Головного управління Нацполіції в Одеській області повідомили, що наразі на місці подій присутні поліцейські, які забезпечують охорону громадського порядку.

Зазначимо, раніше в НАБУ розповіли, скільки суддів звільнили за рішення проти майданівців.

Нагадаємо, 21 липня тисячі поляків мітингували проти судової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: