У НАБУ розповіли, скількох суддів звільнили за рішення проти майданівців

Читать на русском
Звільнили лише 15 відсотків суддів, які виносили неправомірні рішення під час акцій протесту в листопаді 2013-лютому 2014 років.

Голова Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України, адвокат Роман Маселко заявив, що звільнили лише 15% суддів, які виносили неправомірні рішення під час акцій протесту в листопаді 2013-лютому 2014 років.

Про це він розповів на брифінгу «На конкурсі до Верховного Суду перемагає (не)доброчесність» передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Є очевидні факти, що вони виносили неправосудні рішення. І таких суддів було понад 330. Що ми маємо через 3 роки дії закону про відновлення довіри до судової влади? Лише 51 суддя наразі звільнений із понад 330. Тобто це трохи більше 15%», – сказав Маселко.

НАБУ розслідує нарахування величезних премій Корчак і членам НАЗКНаціональне антикорупційне бюро розслідує інформацію про величезні премії, які 2016 року отримали керівники НАЗК.

Зараз переважна більшість справ проти суддів закриті, а самі вони продовжують працювати.

У зв'язку з цим він наголосив на необхідності того, щоб у процесі призначення суддів Верховного суду суспільство також брало участь, могло контролювати й впливати на цей процес.

Нагадаємо, нещодавно ГПУ порушила справу проти судді Солом'янського райсуду Бобровника за фактом винесення завідомо неправосудного рішення у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Ще один одіозний суддя, голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк подав заяву про зняття своєї кандидатури з конкурсу до нового Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: