Чубаров розповів про «ключ» до повернення Криму

Читать на русском
За словами Чубарова, триває підготовка змін до Конситуції щодо статусу Криму, які можуть бути одним з найефективніших ключів для повернення півострова.

Наразі триває підготовка змін до Конситуції щодо статусу Криму, які можуть бути одним з найефективніших ключів для повернення півострова під український суверенітет.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

Він зауважив, що ще не бачив тексту законопроекту щодо реінтеграції Донбасу, адже його ще немає. За його словами, він не займається розробкою, адже зараз залучений до процесу переформатування статусу Криму через інший законопроект.

Окупанти в Криму хочуть відгородитися «захисними спорудами»Окупаційна влада Криму має намір побудувати захисні споруди на адмінкордоні між анексованим півостровом і материковою частиною України.

«Це конституційний процес. І зараз, хоча деякі члени робочої групи поїхали у відпустки, ми у віртуальному форматі продовжуємо працювати, щоб встигнути на вересень дати президенту текст основного розділу, який для нас, кримських татар, є основним. Це 10-й розділ Конституції України, який називається «Автономна республіка Крим», – наголосив Чубаров.

За його словами, якщо станеться так, що цей законопроект не ухвалять або зміни до Конституції не внесуть, це означатиме, що Україна й надалі втрачатиме Крим.

«Це (внесені зміни щодо статусу Криму – ред.) буде одним із найефективніших наявних ключів щодо повернення Криму під український суверенітет», – підсумував Чубаров.

Раніше Чубаров заявив, що кримські татари сподіваються на припинення анексії Криму.

Також зазначимо, що адвокат Микола Полозов оскаржив у окупаційному суді Криму визнання Меджлісу кримських татар екстремістською організацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: