Чубаров: або Росія залишить Крим, або ми будемо знищені

Читать на русском
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що кримські татари не полишають надій на припинення анексії Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що кримські татари сподіваються на припинення анексії Криму.

Про це він розповів агентству Anadolu, передає «Слово і Діло».

Чубаров також додав, що трагічні події в історії кримськотатарського народу почалися з 1783 року, коли Росія вперше окупувала Крим.

«Для запобігання новим трагічним сторінкам у долях кримських татар необхідно, щоб Росія невідкладно залишила Крим. Або Москва залишить Крим, або ми будемо знищені», – заявив Чубаров.

Голова Меджлісу наголосив, що кроки в напрямку повернення Криму до складу України тривають і на міжнародному рівні.

ЄСПЛ розгляне позов України проти РФ щодо окупації КримуУ Міністерстві юстиції України повідомили про хороші новини щодо українського позову до Росії через окупацію Криму.

«Кримські татари і народ України роблять усе для повернення Криму. Проблеми й біль кримських татар пов'язані з Росією. Ми робимо все для усунення російської анексії. Іншого виходу в нас просто немає», – сказав Чубаров.

Як повідомляється, політик дав високу оцінку позиції Анкари, яка підтримує територіальну цілісність України.

«Позиція Анкари в регіоні дуже важлива для Києва. Україні потрібна Туреччина. Тому робиться все можливе для поглиблення стратегічного партнерства», – сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

При цьому він наголосив, що Анкара має надати підтримку Києву, який перебуває «під величезним тиском Москви».

Нагадаємо, раніше Чубаров заявив, що анексований Крим повернеться до складу України раніше, ніж цього хоче Росія.

Також зазначимо, що адвокат Микола Полозов оскаржив у окупаційному суді Криму визнання Меджлісу кримських татар екстремістською організацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: