У Криму розпочався курортний сезон для сарани з Росії

Читать на русском
Азіатська перелітна сарана, осередки проживання якої розташовані в Краснодарському краї Росії, заполонила окупований РФ Крим.

Азіатська перелітна сарана, осередки проживання якої розташовані в Краснодарському краї Росії, заполонила окупований РФ Крим.

Про це в ефірі радіо «Крим.Реаліі» розповів кандидат біологічних наук, співробітник Інституту зоології Національної академії наук України Григорій Попов, повідомляє «Слово і Діло».

«Скоріш за все, до Криму сарана потрапила з Краснодарського краю Росії, де вона збирається роками й тихесенько існує, підвищуючи чисельність, у гирлах великих річок. Вона здатна долати сотні кілометрів, а 300-400 кілометрів для неї – не питання ... Головна особливість сарани – вона реагує на будь-які погодні зміни поточного року», – сказав він.

При цьому біолог зазначив, що навіть якщо цього року нашестя сарани зупинять, існує велика ймовірність, що така ситуація повториться в 2018 році, що може викликати додаткові проблеми в економіці регіону.

«Це величезні зграї. Якби зграї були маленькими, цієї проблеми просто не було б. Вони (зграї сарани – ред) можуть бути довжиною 100-150 кілометрів ... В Африці був останній спалах сарани в 21-му столітті, тоді постраждали економіки кількох держав, кількість особин сарани досягала 70 мільярдів комах», – зазначив Попов.

Нагадаємо, 18 липня адвокат Микола Полозов оскаржив у окупаційному суді Криму визнання Меджлісу кримських татар екстремістською організацією.

Раніше в Держдумі РФ ухвалили поправки до закону про списання боргів кримчан перед українськими банками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: