Порошенко: Росія має залишатися в ізоляції, доки триває окупація України та Грузії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія мусить зробити кроки з деокупації української та грузинської територій.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія мусить зробити кроки з деокупації української та грузинської територій.

Про це він сказав під час перебування на лінії окупації Росією грузинської Південної Осетії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У нас є спільний агресор. Для України та Грузії – це Російська Федерація ... У нас дуже схожа ситуація на окупованих територіях – безлад, безнадія, гуманітарна катастрофа. Що треба робити для того, щоб звільнити цю територію від окупації? Ми наголошуємо на тому, що це політико-дипломатичний шлях. І для цього нам потрібна єдність всього світу, солідарність із Грузією та Україною. Я вірю, що сьогодні світ об’єднаний. Росія залишається в ізоляції. Росія мусить зробити кроки, які сприятимуть деокупації української та грузинської територій», – підкреслив глава держави.

У США назвали перешкоду для вступу України та Грузії до НАТОУкраїна і Грузія не можуть стати на шлях входження до НАТО, поки на їхніх територіях перебувають російські війська.

Порошенко наголосив на тому, що однією з цілей його візиту до Грузії було перебування не лише в Тбілісі чи Батумі, а саме тут, на лінії окупації Росією грузинської Південної Осетії, «щоб продемонструвати цим людям, що вони не одні, про них пам’ятає весь світ».

«Я сьогодні тут, щоб заявити чітку позицію України: Україна підтримує й робить все для того, щоб забезпечити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність Грузії», – заявив він.

Президент України зазначив, що це не лінія зіткнення – «це навіть не лінія окупації, це прірва між минулим і майбутнім».

Він вказав на те, що люди, які перебувають під російською окупацією як у Грузії, так і в Україні, «не мають надії на прогрес, поки там є РФ».

«І це дає нам ще більшу мотивацію рішуче боротися за відновлення територіальної цілісності Грузії та України. І ми все зробимо для цього», – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, Україна та Грузія підписали меморандум про партнерство.

Також Порошенко домовився про збільшення товарообігу з Грузією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: