У США назвали перешкоду для вступу України та Грузії до НАТО

Читать на русском
Україна і Грузія не можуть стати на шлях входження до НАТО, поки на їхніх територіях перебувають російські війська.

Україна та Грузія не зможуть стати членами НАТО, поки на їх територіях перебувають російські військові.

Про це заявив сенатор-республіканець від штату Арканзас, член комітету з питань збройних сил Сенату США Том Коттон, передає «Слово і Діло».

Україна і НАТО: чому Порошенку не варто дражнити АльянсЖурналіст Денис Попович розповів, чому президенту Порошенку не варто публічно закликати НАТО до початку офіційного діалогу щодо ПДЧ.

Він зазначив, що американська влада має посилити тиск на Росію, щоб та вивела своїх військовослужбовців із території України та Грузії.

«Наразі Україна й Грузія не можуть стати на шлях входження до НАТО, поки на їхній території перебувають російські війська», – зазначив Коттон.

За його словами, Кремль має залишити території Донбасу та півночі Грузії, а також віддати Україні анексований Крим.

Більш того, тиск на російську владу потрібен і тому, що країна веде агресивну політику проти країн-сусідів і намагається дестабілізувати Європу та США.

«Вони це робили в 1983 році, коли допомогли профінансувати масові протести проти розміщення США ракет середньої й меншої дальності в Європі. Вони це роблять, коли втручаються у вибори в Західній Європі й у наші вибори тут. Вони це роблять, проводячи військові навчання. Саме це робить Росія, й ми маємо відповісти рішуче на ці провокації», – підсумував Коттон.

Як проголосували б українці на референдумі щодо членства в НАТО?Згідно з даними станом на червень 2017 року, майже 56 відсотків українців підтримали б вступ до Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, 2 лютого Порошенко заявив, що готовий провести референдум про перспективи членства України в НАТО.

8 червня народні депутати підтримали внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зовнішньополітичного курсу України.

6 липня Порошенко узаконив прямий курс на вступ до НАТО.

Згодом президент розповів, що має зробити Україна, щоб її прийняли до НАТО.

Раніше повідомлялося, що НАТО й РФ мають фундаментальні розбіжності з Україною.

Як відомо, міністр оборони Степан Полторак пропонує НАТО збільшити кількість спільних навчань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: