Грузія хоче виготовляти в Україні поїзди

Читать на русском
Уряд Грузії та Тбіліський електровозобудівний завод проявляють зацікавленість у налагодженні виробництва локомотивів на потужностях одного з українських підприємств.

Уряд Грузії та Тбіліський електровозобудівний завод зацікавилися у виробництві локомотивів на потужностях одного з українських підприємств.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань, передає «Слово і Діло».

Україна і Грузія підписали меморандум про партнерствоУкраїна і Грузія підписали меморандум про встановлення стратегічного партнерства між країнами.

За його словами, грузинське підприємство могло б організувати випуск продукції, здійснивши інвестиції у співвідношенні 50/50 з «Укрзалізницею».

«Це Тбіліський електровозобудівний завод. Вони випускають модернізовані електровози ВЛ. Раніше від Міністерства економіки Грузії звучала офіційна пропозиція: локомотиви в обмін на зерно. Але ми їм пояснили, що держава Україна не продає зерно – цим займаються трейдери. Наша позиція така: ми не хочемо купувати тягу за кордоном, а хочемо, щоб прийшли один-два-три інвестори, які локалізують виробництво в Україні. Грузинська сторона нас почула. Інвестування може бути здійснене, наприклад, у співвідношенні 50/50, зараз це вже можливо», – пояснив він.

За його словами, в перший рік Грузія може почати роботу з локалізацією виробництва на рівні 15-20%, далі – 30%, 40% і дійти до 50%.

General Electric запустить в Україні виробництво залізничних локомотивівМашинобудівна компанія General Electric має намір створити в Україні спільне підприємство з виробництва залізничних локомотивів.

«Вони завантажать таким чином свої потужності в Грузії й одночасно вийдуть на наш ринок. Їх ця пропозиція дуже зацікавила», – додав Довгань.

За його інформацією, представники грузинської сторони найближчим часом сформують проектну команду й приїдуть в Україну, де обговорять це питання безпосередньо з «Укрзалізницею».

«Думаю, це може статися вже у вересні», – поділився припущеннями заступник міністра.

Раніше, в США назвали перешкоду для вступу України та Грузії до НАТО.

Нагадаємо, вчора під час офіційного візиту до Грузії Порошенко домовився про збільшення товарообігу між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: