Порошенко на кордоні зі Словаччиною відкрив символічні двері до ЄС

Читать на русском
Президенти України і Словаччини взяли участь у символічній церемонії на словацько-українському кордоні з нагоди запровадження безвізового режиму між Україною та країнами Шенгенської зони.

У неділю, 11 червня, в Ужгороді президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.

Про це повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Президенти взяли участь у символічній церемонії на словацько-українському кордоні з нагоди запровадження безвізового режиму між Україною та країнами Шенгенської зони.

Порошенко під час церемонії з нагоди безвізу відкрив символічні двері до ЄС на українсько-словацькому кордоні. Церемонія проходила на пропускному пункті «Ужгород».

«Насправді ми цього дуже довго чекали, і це історичний момент, коли ми руйнуємо паперову завісу, що відокремлює Україну від Європи. Це означає, що Україна зробила величезні реформи. Ми спільними зусиллями змінили країну, а наші партнери з Європи стримали своє слово і двері Європейського Союзу, двері наших друзів і партнерів відкриті для нашої великої 45-мільйонної нації, для українського народу. Я вас всіх вітаю», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні безвізовий режим для України з країнами ЄС вступив в силу.

Раніше в МЗС перерахували умови, за яких Євросоюз може відмовити у безвізовому в'їзді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: