Україна і Молдова завершують переговори щодо демаркації кордону

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що дипломати України і Молдова завершують переговори про демаркацію спільного кордону між країнами.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що дипломати України і Молдова завершують переговори про демаркацію спільного кордону між країнами.

Про це Клімкін сказав 14 червня на прес-конференції в Одеській облдержадміністрації, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми зараз ведемо переговори з молдовською стороною, щоб завершити всі аспекти щодо (демаркації, - ред.) кордону між країнами. Вже підійшли до узгодження останніх нюансів. Як тільки завершимо, будемо активно співпрацювати. Вважаю, що нам дуже важливо отримати нову динаміку при взаємодії з Молдовою», - повідомив Клімкін.

На думку міністра, «це важливо, звичайно, як для розвитку економічних, так і політичних відносин з урахуванням активізації пропагандистських зусиль Росії в сусідній Молдові. Ми зацікавлені в тому, щоб Молдова була європейською».

Клімкін наголосив, що прикордонна «річка Дністер повинна нас не роз'єднувати, а безумовно об'єднувати. І в ратифікованій недавно міжурядовому договорі про співпрацю в галузі охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер є дуже багато аспектів, спрямованих на співпрацю і в економіці, і в області захисту екології. Не менш важливо, щоб дністровська вода була такою, як в річках країн Євросоюзу. До цього повинні спільними зусиллями прийти».

Раніше повідомлялося, що Молдова не буде виплачувати «Газпрому» борги Придністров'я.

Відзначимо також, що Росія вислала з країни п'ятьох співробітників посольства Молдови.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: