Польща має намір закрити пішохідний пункт перетину кордону з Україною

Читать на русском
Прикордонна служба Польщі не рекомендує продовжувати термін дії експериментального пішохідного пункту перетину польсько-українського кордону «Угринів-Долгобичув».

Прикордонна служба Польщі не рекомендує продовжувати термін дії експериментального пішохідного пункту перетину польсько-українського кордону «Угринів-Долгобичув».

Про це повідомив Якуб Логінов, активіст ініціативи «Пішохідні переходи», який отримав офіційного листа від Люблінського воєводства, повідомляє «Європейська правда», пише «Слово і Діло».

У воєводстві відзначили, що зацікавлені в продовженні роботи пункту перетину і направили запит до відповідних служб. Прикордонна служба Польщі у відповідь повідомила, що не рекомендує продовжувати дію пункту пропуску через відсутність умов, що гарантують безпеку людей, які перетинають кордон пішки.

«Подальша доля проекту повинна залежати від створення відповідних умов та інфраструктури, зроблених винятково для пішоходів», - йдеться в листі.

Прикордонники відзначили, що в пункті перетину значно зросла кількість автобусів, і він призначений для автомобільного транспорту.

Нагадаємо, в грудні 2016 року польська сторона з тих же причин також не рекомендувала продовжувати роботу пункту перетину кордону «Угринів-Долгобичув», але в результаті сторони погодилися продовжити термін дії на 6 місяців.

Пропуск осіб в пішому порядку в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Угринів-Долгобичув» був запроваджений 1 липня 2015 року.

Раніше повідомлялося, що Польща запровадила нові правила працевлаштування для українців.

Як відомо, нещодавно з Києва до польського Перемишля урочисто відправився перший поїзд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: