Порошенко привітав українців з річницею Декларації про держсуверенітет України

Читать на русском
У неділю, 16 липня, президент України Петро Порошенко привітав українців з 27-ою річницею прийняття Декларації про державний суверенітет Української держави.

У неділю, 16 липня, президент України Петро Порошенко привітав українців з 27-ою річницею прийняття Декларації про державний суверенітет Української держави.

Про це пише «Слово і Діло».

16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, що стало першим юридичним кроком до виходу з СРСР і початку нового етапу державності.

«Сьогодні, як і сто років тому, наші воїни зі зброєю в руках захищають від російського агресора державний суверенітет України», - йдеться у зверненні Порошенка.

«Свобода має високу ціну. Протягом 20-х - 90-х років минулого століття тривав визвольний рух українського народу за державну незалежність України. Своє право на власне майбутнє ми відстояли під час Помаранчевої революції. Європейський вибір України виборювали мільйони громадян під час Революції Гідності. За нього віддали своє життя Герої Небесної Сотні», - підкреслив глава держави.

Порошенко також зазначив, що «проголошений Рік Української революції 1917 - 1921 років спонукає звернути увагу на схожість у процесах руйнування імперій. Саме 100 років тому на уламках колишньої Російської імперії кипіло національне піднесення поневолених народів».

«У складних умовах ми наполегливо реформуємо практично всі сфери життя країни, і вже є позитивні зрушення. Вперше за багато років поліпшені показники інвестиційної привабливості України, що відкриває перспективу для впевненого економічного зростання», - йдеться в зверненні Порошенка.

Президент також зазначив, що в умовах гібридного протистояння з Російською Федерацією і втрати значної частини економічного потенціалу країни вдалося в цьому році перейти до підвищення соціальних стандартів.

Порошенко також підкреслив, що завершено фінальний етап набуття чинності Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом, а «відчинені завдяки безвізовому режиму двері Євросоюзу є справжнім визнанням наших здобутків на шляху реформ».

Нагадаємо, 11 липня Рада ЄС остаточно ратифікував Угоду про асоціацію з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: