Порошенко: ніхто не позбавить Україну її європейського вибору

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявив, що Україна вже зробила свій європейський вибір і жодна держава не зможе перешкодити її європейському прагненню.
фото: прес-служба президента

Президент Петро Порошенко на відкритті саміту Україна-ЄС заявив, що Україна вже зробила свій європейський вибір і жодна держава не зможе перешкодити її європейському прагненню.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Право вибору майбутнього належить виключно українцям і жодна країна світу не має права включати «червоне світло» на цьому шляху. Водночас жодна нація не платила таку високу ціну за зближення з Євросоюзом», – підкреслив Порошенко.

При цьому президент заявив, що не має ані морального, ані політичного права поступитися буквою й духом Угоди про асоціацію, її метою і значенням для українського народу та для майбутнього країни.

Також він подякував Євросоюзу за багаторічну тверду підтримку та визнання прагнень українського народу до свободи, демократії й спільних європейських цінностей.

«Я щиро переконаний, що безвіз став справжнім вододілом між європейським майбутнім та радянським минулим України. Я сказав, що це останнє «Прощавай!» Радянському Союзу та Російській імперії, і повернення України до родини європейських народів», – зазначив Петро Порошенко.

Він подякував керівникам ЄС Дональду Туску та Жан-Клоду Юнкеру за потужну підтримку країни на шляху до безвізу.

Нагадаємо, 11 липня Рада ЄС остаточно ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною. Петро Порошенко прокоментував цю подію й заявив, що з 1 вересня почнеться новий етап шляху країни до Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: