Громадян РФ слід зобов'язати в'їжджати в Україну за біометричними паспортами – Турчинов

Читать на русском
З метою уникнення черг при введенні в'їзду громадян Російської Федерації в Україну за біометричними паспортами необхідно встановити в пунктах пропуску додаткове обладнання.
Олександр Турчинов

З метою уникнення черг при введенні в'їзду громадян Російської Федерації в Україну за біометричними паспортами необхідно встановити в пунктах пропуску додаткове обладнання.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло».

«Необхідно ще технічне облаштування, щоб не створювати черги на кордоні, тому що не вистачає технічних засобів, щоб на 100% забезпечити виконання цього завдання. Але прикордонники над цим працюють, і вони нададуть буквально на наступному тижні свої розрахунки, вони формально вже готові приступати до цієї процедури», - зазначив він.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє негайну мобілізацію у випадку значного загострення ситуації в зоні АТОСказано 5 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Турчинов підкреслив, що розглядає введення в'їзду за біометричними паспортами як тимчасовий захід, до введення візового режиму з Росією.

«Щоб, поки уряд визначається з введенням візового режиму, забезпечити пропуск за біометричними паспортами і при перетині кордону будь-яким росіянином брати у нього ідентифікаційні ознаки (або відбитки пальців, або сітківку ока), така робота ведеться. Я сподіваюся, що уряд фінансово підтримає цю роботу, яка дасть результат, ми вважаємо, протягом місяця, якщо буде необхідне фінансування. А воно повинно бути, тому що це безпека країни. Все, закінчилися часи, коли вони могли тут гуляти. Заходитимуть за процедурою європейської країни, яку ми будемо визначати», - сказав він.

Турчинов дав зрозуміти, що його не бентежить відсутність у багатьох громадян РФ біометричних паспортів.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін хоче зобов'язати росіян заздалегідь сповіщати про їхній намір відвідати Україну.

А 14 червня прикордонники затримали жінку з Донбасу з «паспортом ДНР» на в'їзді з Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: