Клімкін заявив про готовність МЗС запровадити візи з Росією

Читать на русском
Українське дипломатичне відомство готове виконати необхідні процедури для запровадження візового режиму з Російською Федерацією.

Українське дипломатичне відомство готове виконати необхідні процедури для запровадження візового режиму з Російською Федерацією.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112.ua».

«Що стосується процедур, МЗС зробить все як треба. Готуємося, у нас є відповідний досвід, тому за МЗС щодо цьомго не турбуйтеся», - заявив міністр.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв домагатись ухвалення Верховною Радою введення візового режиму з РосієюСказано 30 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами глави МЗС України, запровадження візового режиму недостатньо для контролю тих, хто прибуває з РФ. Для цього необхідно запровадити режим в'їзду за біометричними паспортами.

Крім того, Клімкін висловив припущення, що в разі запровадження візового режиму з РФ Кремль спробує нав'язати 3 млн громадян України, які перебувають на території РФ, обов'язкове російське громадянство.

«Це питання, яке потрібно вирішувати і в часі, і з точки зору цих процедур, на основі чіткого підходу і розуміння, яким чином Росія буде намагатися це перебити, і наших громадян втягувати в обов'язкове російське громадянство. Цьому потрібно однозначно запобігти», - підкреслив міністр.

Візовий режим з Росією: хто найбільш завзято підтримує ідею віз для росіян?У багатьох фракціях українського парламенту є депутати, що обстоюють запровадження візового режиму з Росією. Які шанси на ухвалення цього рішення, зважаючи на заяви політиків, спробувало проаналізувати «Слово і Діло».

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявило, що буде готове до запровадження візового режиму з РФ в разі ухвалення відповідного політичного рішення.

Раніше Олександр Турчинов також висловився за якнайшвидше запровадження візового режиму з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: