РНБО схвалила запровадження біометричного контролю для іноземців на держкордоні

Читать на русском
Турчинов підкреслив, що відповідні рішення пов'язане з необхідністю посилення державної безпеки.

РНБО ухвалила рішення про запровадження системи біометричного контролю для тих іноземців, котрі в'їжджають в Україну та впровадження електронної системи попередньої реєстрації для громадян РФ, котрі мають намір відвідати Україну з 1 січня 2018 року.

Про заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час брифінгу 10 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє негайну мобілізацію у випадку значного загострення ситуації в зоні АТОСказано 5 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Впроваджується порядок перетину державного кордону. Саме таке рішення прийняла РНБО. Відповідні доручення отримали всі відповідні органи державної влади: забезпечити перетин кордону нашої країни за біометричними паспортами, а також обов'язкове зняття біометричних даних - це стосується в першу чергу відбитків пальців для громадян інших країн і осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідну угоду. Зрозуміло, що, в першу чергу, це стосуватиметься російських громадян», - зазначив він.

Турчинов підкреслив, що відповідні рішення пов'язане з необхідністю посилення державної безпеки.

При цьому Турчинов зазначив, що за умови готовності відповідної інфраструктури, існує можливість запуску системи раніше зазначених термінів.

Також Турчинов додав, що для громадян Російської Федерації буде введена і до 1 січня 2018 року запрацює електронна система попередньої реєстрації для в'їзду на територію України. «Створюється відповідна технічна інфраструктура на всіх пунктах перетину державного кордону, яка має запрацювати не пізніше, ніж на початку наступного року. Разом з цим, для громадян Російської Федерації буде реалізовано електронну систему попередньої реєстрації», - сказав він.

Турчинов уточнив, що попередня електронна реєстрація громадян РФ передбачає внесення особистих даних, перелік які визначатиме Міністерством закордонних справ.

«Для того, щоб реалізувати ці завдання, зокрема забезпечити зняття біометричних даних, необхідне відповідне обладнання. Для прикордонної служби в рамках змін до бюджету залишиться 300 мільйонів гривень для технічного забезпечення цього питання та ще 300 мільйонів – для посилення технічного захисту кордону», – додав він.

Нагадаємо, РНБО відклала розгляд законопроекту реінтеграції Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: