Гройсман анонсував консультації з Британією про зону вільної торгівлі

Читать на русском
За словами Гройсмана, потенціал торгового обігу між Україною та Великою Британією може становити близько 3,5 мільярдів доларів.

Україна і Велика Британія планують розпочати консультації щодо зони вільної торгівлі.

Про це розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман після зустрічі з британською прем'єркою Терезою Мей у Лондоні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Враховуючи, що Великобританія ухвалила рішення про вихід з ЄС, так званий Брексіт, нам потрібно зараз говорити про нові засади нашої економічної співпраці. Я порушив питання і знайшов підтримку того, що ми розпочнемо консультації щодо встановлення зони вільної торгівлі з Великобританією», – сказав Гройсман.

Британія готова поглибити співпрацю з Україною в сфері оборониВеликобританія і Україна мають намір продовжувати подальшу співпрацю в сфері безпеки і оборони.

За його словами, потенціал торгового обігу між Україною та Великою Британією може становити близько 3,5 мільярдів доларів.

Глава уряду також нагадав, що з 1 вересня запрацює зона вільної торгівлі України з Канадою, також у цьому напрямку проводиться робота з Туреччиною та Ізраїлем.

Своєю чергою, посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф пообіцяла переконати свій уряд запровадити пом'якшений візовий режим з Україною.

Також Британія надасть Україні фінансову допомогу на суму 40 мільйонів фунтів стерлінгів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: